Fehérvár feketén-fehéren

Fehér Zóna

Fehér Zóna

Momentumos a DK-snak: tűnj el a közéletből!

2024. június 14. - Karet

„Fel kéne ismerni, hogy a politikai karaktered halott, mindig 'Off-shore Juci' maradsz, országosan pedig 'az nő akit olyan furcsán megölelt Gyurcsány'.” Kifejezetten indulatos bejegyzésben ment neki Rédei Norbert, a Momentum székesfehérvári politikusa Földi Juditnak (korábban Ráczné), a DK képviselőjének, aki a Fehérvárért Közösen egyesület keretében indult el az önkormányzati választáson Cser-Palkovics András jelenlegi fideszes polgármester ellen.

 redei1.jpg

Balra Rédei Norbert, a Momentum politikusa, itt még Földi Judittal közös frakcióban a székesfehérvári közgyűlésben

 

Mint ismert, Cser-Palkovics hatalmas fölénnyel nyert, több mint 74 százalékát gyűjtötte be a szavazatoknak, Földi Judit kevesebb mint 13 százalékával szemben. A választás másnapján a DK politikusa egy rövid köszönetfélét posztolt a közösségi médiában, ebben a közéleti tevékenységének a folytatását is előrevetítette, amely részben nem meglepő, ugyanis jelenleg is parlamenti képviselő, viszont mégis az önkormányzati ciklusról beszél: „A következő öt évben is Önökért fogok dolgozni, tiszta szívből, Fehérvárért közösen, felelősen.” Rédei, aki jelenleg önkormányzati képviselő a Momentum színeiben, szintén Facebook-bejegyzésben reagált, azzal vádolva Földi Juditot, hogy nem vállalja a felelősséget a súlyos vereségért: „Tudom, hogy már tegnap este elkezdtétek okolni a kutyapártot, a Cser-Palkovics kommunikációs gépezetet, a Momentumot amiért megosztotta az ellenzéket, Magyar Pétert, az éghajlatváltozást, a holdciklusokat, a turáni átkot és még lehetne sorolni. Senki nincs abban a közegben, aki el meri neked mondani az igazságot és te magad sem rendelkezel befogadókészséggel de azért teszek egy próbát.

 

A választók 87 százaláka mondott rád nemet. Ilyen vereség után a közélettől kéne visszavonulnod. Fel kéne ismerni, hogy a politikai karaktered halott, mindig 'Off-shore Juci' maradsz, országosan pedig az nő akit olyan furcsán megölelt Gyurcsány”.

 

Földi Judit neve a 2021-es ellenzéki előválasztáson vált először országosan ismertté (akkor még a férje nevét használva Rácné Földi Juditként), amikor a Válasz Online írta meg róla, hogy az ellenzéki pártok által elfogadott szabályokkal ellentétben offshore érdekeltségei vannak. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy elveszítette az előválasztást az MSZP-s Márton Rolanddal szemben. Az előválasztás után sem ült el az ügy, mivel Földi Judit beperelte a Válasz Online-t, mivel szerinte megalapozatlanul írták róla, hogy offshore cégben érdekelt. Szintén nagy visszhangot váltott ki, hogy ebben az ügyben Schiffer András képviselte. A pert egyébként harmadfokon, a Kúrián is elvesztette a DK-s képviselő a Válasz Online-nal szemben.

 

A Momentum már korábban, az országos szervezetek szintjén is összeütközésbe került a DK-val Földi Judit miatt, a ugyanis Momentum mint jelölőszervezet nem támogatta, hogy ő üljön be az Országgyűlésbe a Kordás László tragikus halála miatt megüresedett parlamenti helyre. Mint ismeretes, végül mégis országgyűlési képviselő lett Földi Juditból, sőt a beiktatása után szintén

az ő nevétől csengett az országos sajtó, miután Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben gratulációként hosszasan ölelgette.

 

Rédei Norbert egyébként frakciótársa is volt a székesfehérvári közgyűlésben Földi Juditnak, mielőtt utóbbi országgyűlési képviselő lett, a fent említett Momentum-DK-csörte kapcsán azt nyilatkozta, hogy helyben jól együtt tudtak dolgozni, de természetesen egyetértett pártja kifogásaival, miszerint

„aki hazudott és offshore botrányba keveredett”, az ne legyen parlamenti képviselő.

 

A Momentumos politikus szerint az is „kifejezetten undorító” hogy Földi Judit szerinte végig kampánycélokra használta a saját gyermekét. „Kérlek, ne azon gondolkozz, hogyan fogsz '26-ban a gyermekedre kampányt építeni, gondolkozz a visszavonuláson te is, hatalmas segítség ez Fehérvárnak, ennél nagyobb munkát Gyurcsány Ferenc képviselőjeként nem végezhetsz a baloldali emberekért.”

A bejegyzés trackback címe:

https://feherzona.blog.hu/api/trackback/id/tr5318427631
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása