Fehérvár feketén-fehéren

Fehér Zóna

Fehér Zóna

Fehér Zóna

Fehérvárról feketén-fehéren, színesen

2020. október 18. - Karet

A Fehér Zóna egy közéleti, politikai, kulturális blog, majd a tervek szerint portál (www.feherzona.hu), amely Székesfehérvárról kitekintve próbál újszerű, ugyanakkor szubjektív szempontból közelíteni a közéleti témákhoz, szereplőkhöz. A kiindulópont, hogy Fehérvár egy szürke zóna, egy felfedezetlen terület. Senkinek nem érdeke, hogy valódi problémákról essen szó a nyilvánosság előtt, nincsen valódi kritikus (elsősorban az aktuális vezetéssel, hatalommal szemben) sajtó, nincs oknyomozás (!), nincsenek olyan fórumok, ahol a kritikus hangok is megjelenhetnének. Gyakran elhangzik, hogy Magyarországon a független sajtó tölti be a valódi ellenzék szerepét, Fehérváron viszont nincs független helyi sajtó, itt az ellenzéki politikusok töltik be a kritikus sajtó szerepét, főleg a közösségi platformokon, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Fehér Zóna célja viszont nem a direkt politizálás, ezért kritikusan fog viszonyulni mindenkihez, a jelenlegi városvezetéshez, ellenzékhez, a "helyi erőkhöz", legyen szó a politikában, kultúrában, gazdasági életben etalonnak, megkérdőjelezhetetlennek számító szereplőkről.

Nem akarjuk megmondani a tutit, viszont utánajárnánk minden olyan témának (nem feltétlenül politikai, sőt), amelyeket mindenki szerint "inkább ne feszegessünk." Félre kell tenni azt az állokálpatrióta önámítást, hogy Fehérvár a létező városok legjobbika, itt minden szép és jó és fehér. Nem, mert van, ami fekete, szürke, színes. Minket ez érdekel. Tartsatok velünk ! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://feherzona.blog.hu/api/trackback/id/tr716243450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása